ODDAJMO PODPIS, GREMO VOLIT, USTVARJAMO PRAVIČNEJŠO PRIHODNOST

Zakon proti škodljivim ukrepom oblasti

V zadnjih dveh letih smo imeli nenehno občutek nemoči. Zdelo se nam je, kot da je poslancev v Državnem zboru vedno več, kot je nas, tako da nas preglasijo in sprejemajo škodljive zakone, ki koristijo predvsem njim. Nobeno mnenje strokovnjakov, sindikatov in javnosti ni prepričalo poslancev in poslank v Državnem zboru.

Ampak mi nismo pozabili, da še vedno živimo v demokratični družbi in imamo vzvode, s katerimi lahko vplivamo na oblast. Če se povežemo, nas je več, veliko več. In imamo moč.

Tu smo, ker verjamemo v demokracijo in da samo sodelovanje in grajenje skupnosti prinese pozitivne spremembe. Ko smo se odločili za pripravo zakona, ki bi na en mah odpravil nekatere škodljive ukrepe oblasti, smo vas želeli vključiti že v fazi oblikovanja predlogov, nato pri zbiranju podpisov za obravnavo predloga v Državnem zboru in s pozivom k udeležbi na volitvah posredno tudi k odločanju, kdo bo o predlogu glasoval.

Akcija Gremo volit je namenjena zbiranju podpisov za vložitev Zakona proti škodljivim ukrepom oblasti v Državni zbor in spodbujanju k udeležbi na volitvah, ki bodo določile sestavo novega državnega zbora, ki bo o sprejetju zakona odločal. Predlog Zakona proti škodljivim ukrepom oblasti smo 16. marca vložili v Državni zbor, zdaj pa je pred nami zbiranje podpisov, ki se bo začelo 30. marca. Odpravili na ulice slovenskih krajev ter zanj zbirali overjene podpise. Moramo jih zbrati vsaj 5.000, da bo lahko predlog zakona obravnavan v Državnem zboru. A radi bi jih zbrali veliko več in s tem pokazali, da za kapricioznimi ukrepi te oblasti ne stojijo ljudje; da skupnost, ki se je izoblikovala v zadnjih dveh letih, takšnim ukrepom odločno nasprotuje.

Na tej spletni strani lahko preberete več o posameznih škodljivih spremembah in vsebini našega predloga zakona ter o tem, kako oddati svoj podpis. Prav tako najdete podrobnejše informacije o našem gibanju Gremo volit in o tem, kako postati del naše ekipe. Spremembe so skupnost.

Spremembe so skupnost

Pridruži se nam